Öne Çıkanlar 21 Temmuz 2023 güncel altın fiyatları ödül fuar hüseyin demir traktor

Danıştay’ın İstanbul Sözleşmesi kararına CHP’den sert tepki

Danıştay, İstanbul Sözleşmesi’ne ilişkin Cumhurbaşkanlığı kararının yürütmesinin durdurulması talebini reddetti. Yürütmeyi durdurma talebinde bulunanlar arasında yer alan CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka ve CHP Ankara Milletvekili Gamze Taşçıer, kararla ilgili açıklamalarını paylaştı.

“İKTİDARA GELDİĞİMİZ İLK HAFTA İSTANBUL SÖZLEŞMESİ YÜRÜRLÜĞE GİRECEK”

CHP Ankara Milletvekili Gamze Taşçıer, “Danıştay’ın yürütmeyi durdurma kararı vermemesi, bundan sonra alacağı ana kararı da boşa düşürmüştür. 1 Temmuz’da İstanbul Sözleşmesi’nden çekilme kararı yürürlüğe giriyor. Anayasa’ya apaçık aykırı bu hüküm telafisi mümkün olmayan bir sonuç doğuruyor. Tepeden tırnağa rezalet!” dedi.

CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka ise, “Kadınların canıyla oynayan bu kararın hesabını ilk seçimlerde sandıkta soracağız! İktidara geldiğimiz ilk hafta içinde İstanbul Sözleşmesi'nin yeniden yürürlüğe girmesini sağlayacağız!” dedi.

NE OLMUŞTU?

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzası ile 20 Mart 2021 tarihinde saat 02.00'de Resmi Gazete'de, İstanbul Sözleşmesi adıyla bilinen  “Kadınlara Yönelik Şiddet ve Aile İçi Şiddetin Önlenmesi ve Bunlarla Mücadeleye İlişkin Avrupa Konseyi Sözleşmesi”nden tek taraflı olarak fesih edildiği duyurulmuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.