CHP’li belediye kiralık araç dönemine son verdi: Milyonluk tasarruf geldi

Eskişehir Odunpazarı Belediyesi'nde kiralık araç kiralama dönemi sona erdi. Belediye ihtiyacı olan araçları kendi bünyesinde satın alarak 64 milyon lira tasarruf sağlamış oldu.

BİR ARAÇ 8 SAAT ZATEN ÇALIŞMIYOR

Odunpazarı Belediyesi geçtiğimiz 5 yıl içerisinde kiralık araç dönemini bitirdi. Son olarak 2020 yılı başında 16 çöp kamyonu satın alan Odunpazarı Belediyesi çöp toplama işini de kendisi yapmaya başladı.

Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, belediyede kiralık araç bulunmadığını ifade ederek, “Belediyemizde kiralık araç bulunmuyor. Araç kiralama şirketleri, kiralama işi yaparken benzin dahil olarak araçlarını kiralıyorlar. Hiçbir kiralık araç günde 8 saat çalışmamasına rağmen 8 saat üzerinden ücretlendirme yapılıyor. Bir araç günde en fazla 5 saat çalışmaktadır. Bu nedenle tasarrufa giderek kiralık araç kiralama dönemini bitirdik. Geçtiğimiz 5 yıl içerisinde yaklaşık 64 milyon lira tasarruf sağlamış olduk” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.