Öne Çıkanlar rapor Manisa Büyükşehir Belediye Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Salihlide çeyrek altın ne kadar ermenistan

Çeşme'deki yangın kontrol altında

İzmir'in Çeşme ilçesine bağlı Alaçatı Mahallesi Kutlu Aktaş Barajı yanındaki makilik alanda dün 13.20 sıralarında yangın çıktı.

Ekipler, yangına müdahale ederken, Ovacık Mahallesi'nde de saat 18.00 sıralarında yangın başladı. Rüzgarın etkisiyle yayılan yangınlar sabaha kadar sürdü.

İzmir Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri yangınlara kısa sürede müdahale etti.

Yangınlar günün ilk ışıklarıyla yapılan müdahalelerin ardından tamamen kontrol altına alındı.

İki yangında toplamda 120 hektar alan zarar gördü.

İzmir Valiliği, Alaçatı Mahallesi'ndeki yangının bir sivil toplum kuruluşu tarafından yaptırılan hayvan barınağının inşası sırasında kullanılan kaynak makinesinin kıvılcımlarından çıktığının belirlendiğini, Cumhuriyet savcısının talimatıyla 7 işçinin gözaltına alındığını bildirmişti.

Köşger, yangının çıkış sebebiyle ilgi ise "Ovacık'taki yangın yüksek ihtimalle yüksek gerilim hatlarının arasından çıkan bir şelaleden kaynaklanmış. Onun bir fotoğrafı da var elimizde. Teller kopmuş, birbirine çarpmış. Yangının başlangıç noktasında öyle bir elektrik kontağı söz konusu" diye konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.