Öne Çıkanlar 21 Temmuz 2023 güncel altın fiyatları ödül fuar hüseyin demir traktor

Bill Gates'den geri adım

Bloomberg'in Zero adlı podcast programına konuşan Bill Gates, “İnsanlara et yemeyi bırakmalarını veya güzel bir ev sahibi olmayı istememelerini söyleyen herhangi biri, temel olarak insan arzularını değiştirecektir, bence bu çok zor” dedi. 

Ancak Microsoft'un kurucu ortağı, 2021 yılının Şubat ayında MIT Technology Review adlı yayın kuruluşuna dünyanın en zengin ülkelerinin yüzde 100 sentetik sığır etine' geçmesi gerektiğini belirterek, “Tat farklılığına alışabilirsiniz ve zamanla tadı daha da iyi hale getirecekler” demişti. Diğer taraftan, Gates de dahil olmak üzere pek çok yüksek profilli kişi  daha fazla bitki temelli beslenmeye geçmenin iklim krizine hafifleteceğini uzun zamandır söylüyor. Ancak, “sağlıklı bir nüfusu ve ekosistemi destekleyen besleyici yoğun diyetleri” savunduğunu söyleyen Global Food Justice Alliance (GFJA) gibi kuruluşlara göre gerçek daha farklı.

GFJA'nın web sitesinde listelenen bir 2017 analizi, ABD'deki tüm canlı hayvanlarının kaldırılmasının ülkenin sera gazı emisyonlarını yalnızca yüzde 2,6 azaltacağını gösterdi. Kuruluşun ayrı bir incelemesi ise  et ikamelerinin sığır etlerinden daha yüksek karbon ayak izlerine sahip olduğunu öne sürdü.

66 yaşındaki milyarder, "Bu son yasa tasarısının maddelerinin çoğuna kişisel olarak katılıyorum. Kabul edilmesi için kilit senatörlerle birlikte çalıştım" dedi.

Diğer taraftan, tahmini net serveti 101 milyar dolar olan dünyanın en zengin beşinci kişisi, küresel ısınmayı durdurmak için yeterince çalışma yapılmadığını söyledi ve dünyanın en zengin ülkelerinin dünya çapındaki emisyonların üçte birini oluşturduğunu vurguladı. 

Gates, "Karbon salınımlarının üçte ikisini yüksek kalorili yiyecekler, barınma ve ulaşımdan kaynaklanıyor. Yani zengin ülkelerin aşırılıkları…” diyerek sözlerini sonlandırdı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.