Öne Çıkanlar demagoji banyo oprukçu hüseyin arte

Ali Osman Akat'ın avukatı konuştu: "İtibar suikastı yapılıyor"

Ali Osman Akat'ın avukatı konuştu: "İtibar suikastı yapılıyor"

Dünya’nın birçok yerinde bakım ve temizlik ürünleri ile ticari faaliyetler yürüten Ali Osman Akat’a yönelik haberler hakkında konuşan Avukat Iyaz Çimen, dosyadan gizliliğin kalktığını ve yalan haberin önüne geçmek için kendisine gazeteci diyen, avukat diyen, doğrunun peşinde olan herkesin dosyayı incelemesi gerektiğini, basında çıkan ithamların ve ifadelerin dosyalarda bulunmadığını söyleyerek, “Medyada çıkan kopyala yapıştır haberlerle müvekkilim Ali Osman Akat’a kasten itibar suikastı yapılıyor” diye konuştu.

L’actone Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ali Osman Akat’ın avukatı Iyaz Çimen, basında çıkan ve gerçeği yansıtmayan haberlerle ilgili, “Duruşma tutanaklarında olmayan ifadeler, müvekkilim Ali Osman Akat’ın adıyla adeta itibar suikastı yapılarak haberlere konu ediliyor. Dosyada gizlilik kararı kalkmıştır. Kendisine gazeteciyim, avukatım diyen herkes dosyayı inceleyip görebilir. Gerçekten uzak şekilde yapılan haberler için tüm hukuki hakkımızı arayacağız. Doğru er ya da geç tecelli edecektir, duruşma savcısı dahi tahliyemizi talep etti” dedi.

GİZLİLİK KARARI KALKTI

Ali Osman Akat’ın avukatı Iyaz Çimen, başka sanıkların ifadesinin müvekkiline mal edildiğini belirterek, “Dosyada gizlilik kararı kalkmıştır. Kendisine avukatım, gazeteciyim diyen araştıran, doğrunun peşinde olan her kişi konu ile alakalı dosyayı incelemekte özgürdür” dedi.

GİZLİ DOSYA HABER OLAMAZ

“Gazetecinin görevi kamuoyuna doğru bilgi vermektir. Bunun için meslek etiği gereği doğru, kanıta dayalı ve hukukun kesinleştirdiği her konu kamuoyuna anlatılabilir. Ancak, Ali Osman Akat’ın yargılandığı davada birtakım çevrelerin gazete, internet haber sitesi ve değişik platformlarda gerçek olmayan bilgileri paylaştıklarını gördük.

YARGILAMA BİTMEDEN ETKİLEMEK İSTEDİLER

“Herhangi bir suçtan gözaltına alınan her birey yargılama aşamalarının bitmesiyle ceza alır veya beraat eder. Bazı yayın organlarının taraflı bir şekilde gizlilik kararı olan ve yargılaması bitmeyen konuda haber yaparak yargıyı ve kamuoyunu etkilemek istediklerini ne yazık ki görmekteyiz. Müvekkilim adına yalan habere meydan veren tüm kesimlere karşı hukuki haklarımızı kullanacağımızı ve Türk adaletine olan inancımızın tam olduğunun bilinmesini isteriz”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.