Öne Çıkanlar çeşme türkiye fuar midyat ayhan

ABD'den petrol fiyatlarını düşürme hamlesi

ABD Başkanı Joe Biden, ülkenin stratejik petrol rezervinden gelecek 6 ay içinde günde 1 milyon varil petrolün piyasaya sürülmesine izin verdiğini, bunun benzin fiyatlarını düşüreceğini belirtti.

Biden, ülkede artan benzin fiyatları ve bununla mücadeleye ilişkin Beyaz Saray'da basın toplantısı düzenledi.

Rusya'nın Ukrayna'da başlattığı savaşın fiyat artışlarına neden olarak Amerikalıları ve müttefiklerini etkilediğine işaret eden Biden, benzin fiyatlarıyla ilgili sorunun Covid-19 salgını ve Ukrayna savaşından kaynaklandığını aktardı.

Biden, ülkede yüksek benzin fiyatlarına ilişkin "Ne kadar acıttığını biliyorum" dedi.

ABD'de ortalama benzin fiyatının "Putin'in savaşı" nedeniyle üç aydan kısa sürede yaklaşık 1 dolar arttığına dikkati çeken Biden, yeterli arzın olmadığını, petrol arzında artışa ihtiyaç olduğunu vurguladı.

Biden, bazı petrol şirketlerinin durumu istismar ettiğini belirterek, Putin'in savaşının bu şirketler için "daha yüksek kar" anlamına gelmemesi gerektiğini ifade etti.

Petrol şirketlerinin "ülkenin iyiliği için adım atması" ve müşteriler için rahatlama sağlaması gerektiğini vurgulayan Biden, petrol ve gaz şirketlerinin yaklaşık 9 bin kullanılmayan ancak üretim izni onaylanmış alana sahip olduğunu aktardı.

Biden, "Stratejik petrol rezervinden gelecek 6 ay için günde 1 milyon varilin, 180 milyon varilin üzerinde petrolün serbest bırakılmasına izin veriyorum. Bu, üretim bu yılın ilerleyen zamanlarında artış gösterene kadar petrol arzını artırmak için bir savaş zamanı köprüsü." dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.