Öne Çıkanlar 21 Temmuz 2023 güncel altın fiyatları ödül fuar hüseyin demir traktor

Web Tasarım Dikkat Edilmesi Gerekenler

Web Tasarım Dikkat Edilmesi Gerekenler

Kurumsal Web tasarım fikirlerinin estetik çizgisinde, bir amaç için belli ilkeler tarafından yönlendirildiği, düzenlendiği ve bunların uygulanma, tasarlanma işlemlerine verilen genel isimdir. Aşamaların tamamlanmasının ardından ortaya düzenli bir web sitesi çıkmaktadır. Web tasarım ayrıca web uygulamalarını, mobil uygulamaları ve kullanıcı ara yüzü tasarımlarını içermektedir.

Günümüzde bir web sitesi tasarlamak, artık web sitesinin genel işlevselliğinin de önünde yer almıştır. Çünkü web siteleri kişi veya işletmeleri interaktif ortamda temsil eden sanal iş yerleri, hizmet alanları veya kimlik konumunda bulunmaktadır. Web tasarım, bir web sitesini kullanırken genel görünümü ve genel hissi yaratan unsurlar arasındadır. Web tasarımlarınızla ilgili her şey için ajans360 adresinden bilgi alabilirsiniz.

Web Tasarım Unsurları Nelerdir?

Bir web tasarımında web sitesinin kalitesini belirleyen önemli etkenler bulunmaktadır.  İlk etapta görsel olarak dikkati çeken unsurlar arasında içerik, özgünlük ve güvenlik gibi noktalar web site kalitesini etkileyen önemli özelliklerdendir. Projelendirme, grafik tasarımı, HTML veya CSS kodlama, CMS entegrasyonu ve test işlemleri sonrası web tasarımı yapılabilir. Düzen;  Web sitesinde kullanılan grafik ve metinlerin gözü yormayacak formatta uyum içinde olması gerekir. Renk; Renk seçimi her ne kadar isteğe bağlı olsa da, tercihler marka imajını ve kurumsal kimliği yansıtan renklerden yana seçilmeye özen gösterilmelidir.

Grafiklerin Önemi

Grafikler; Sayfanın açılma hızını olumsuz etkilemeyecek grafiklerin logo, fotoğraf ya da simgelerin kullanılması gerekmektedir. Fontlar; Yazı tipleri web site tasarım kalitesinde etkili rol oynarlar. Bu nedenle kabul gören fontlar seçilmelidir. İçerik;  Görsel ve metinlerden oluşan içerik, ürün ve hizmet tanıtımında okuyucuda merak uyandıran, bilgilendirici ve seo uyumlu olmasına özen gösterilmelidir.

Katalog tasarımları müşterilerinizin ve hedef kitlenizin, markanız, ürünleriniz ya da portföyünüz hakkında bilgi sahibi olması için tasarlanmış görsel ve metin elementlerinden oluşan tasarımlar bütünüdür. Katalog tasarımı ise bu tasarımların ve metinlerin hazırlanması, düzenlenmesi ve yayımlanması işlemine verilen adlardır. Firmanız hakkında geniş bilgilere yer veren kataloglar, projeleriniz ve hizmetleriniz hakkında da detaylı ve dikkat çekici bilgiler içermelidir.

Çevrimdışı pazarlama aracı olan kataloglar; bir organizasyonun marka bazında tanıtımını yapabileceği gibi, bir ürün veya hizmetin pazarlama kampanyasını da en etkili biçimde görev alır. Katalog tasarımlarınız için ajans360 adresinden bilgi alabilirsiniz.

Web Tasarım Oluşturmak için Neler Gereklidir?

Bir web sitesi geliştirirken, bir siteyi güzel ve görsel olarak etkileyici hale getirmek için web tasarım temel unsurlarıyla birlikte her zaman son kullanıcıyı düşünmeniz gerekmektedir.                                       Navigasyon; Web tasarım sitesi mimarisi yapılandırılırken menüler ve diğer navigasyon araçları kullanıcıların web sitesine nasıl göz attıkları, nasıl arama yaptıkları dikkate alınarak tasarlanmalıdır. Kullanıcılar için verimli, ihtiyaç duydukları bilgiye hemen ulaşmaya hedefli, sitenin içinde kolaylıkla hareket etmeye yardımcı olacak şekilde tasarlanmalıdır.

Multimedya; Tasarımda ilgili video ve ses uyaranları kullanıcıların kolay ve hızlı bir şekilde anlayış geliştirmesine, bilgileri kavramasına yardımcı olarak yönlendirmektedir. Tanıtım filmi bu uygulama sayesinde yapılabilmektedir. Bu durum web sayfasında daha fazla vakit geçirmeleri için ziyaretçileri teşvik edebilir.

Uyumluluk: Sayfanın doğru görüntülenmesini artırmak, her defasında aynı performansı almak için; Farklı tarayıcılarda ve işletim sistemlerinde sorunsuz çalışabilecek bir web sayfası tasarlamaya özen gösterilmelidir. Teknoloji; Teknolojideki gelişmelerden faydalanmak tasarımcılara her zaman taze, dinamik ve profesyonel web tasarımı içinde uygulayacakları izin, hareket ve yenilik katmak için özgürlük vererek yönlendirmektedir.

İnteraktif Tasarım

İnteraktif; Tasarım içine kullanıcı yorumları ekleyerek aktif kullanıcı katılımını ve kamuoyu katılımını artırılmasını hedeflemektedir. E-posta formları ve e-bülten kayıtları sunarak ziyaretçinizi sürekli etkileşimde olduğunuz kullanıcılara dönüştürebilirsiniz.

Bir web sitesi yayınlanmadan önce planlı olarak birden çok aşamadan geçmektedir. İlk olarak Projenin Belirlenmesi ön plandadır. Kurumsal Kimlik Çalışması, Grafik Tasarım Çalışması, Web Sayfalarının Kodlaması, İçerik Yönetim Sistemi Entegrasyonu, Web Sitesinin Test Süreci, Web Sitesinin Yayınlanması aşamalardan geçerek oluşturulmaktadır. Proje belirlenirken ihtiyaçlar göz önünde bulundurulur. Web sitesinin yapılış amacı, kişi ya da kurumları tanıtmak olabildiği gibi firmanın ticari faaliyetlerini ön plana çıkarmak da olabilmektedir.

Kurumsal web tasarımında; Kurumsal kimlik çalışması, web tasarım projesi hayata geçmeden önce tamamlanması gereken çalışmalardandır. Örneğin; firma logosu kurumsal kimlik çalışmasının bir parçasıdır. Web sitesinde kullanılan renkler firmanın kurumsal renkleri ile doğru orantılı olması gereklidir. Logo, renk, slogan, vb. kurumsal kimlik öğeleri web tasarımında kullanılan en önemli unsurlar arasındadır. Kurumsal web tasarımlarınız için ajans360 adresinden bilgi alabilirsiniz.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.