Öne Çıkanlar Salihlide dolar euro fiyatları MOTORİN Ciltbakımı Erdal Can Alkoçlar TrinkPara

V KAYIŞI NEDİR?

                                               

    V kayışı motorların ve aracın önemli bir parçasıdır. Eksantirik milinden alınan gücü, her yere iletilmesinde V kayışı kullanılmaktadır. Alında standart şekilde olan bu parça, vantilatör ve dar olarak ikiye ayrılmaktadır. Hangi boyutta kayış arıyorsanız, o genişlik ve yükseklik seçiminiz size aittir. V kayışının aşındığını belirten belli işaretlere kulak vermek gerekir. Özellikle gaza yüklendiğinizde cızırtı yapması, kayışın hasar gördüğüne işarettir denilebilir. Sadece hızlanma esnasında esnasında bu ses geliyorsa, muhtemelen kayıştaki arızadan kaynaklıdır. Belli bir kullanım olduğu gerçeğini kesinlikle unutmamak gerekir. Araç üç yaşını geçtiğinde kontrol etmek, büyük sorunların önüne geçmeyi sağlar. Değişime gerek olduğuna karar verildiyse, kayışın olduğu gergiler ve ve kasnak kontrol edilmelidir. Çünkü aşınmaya bu parçalardaki sorunlar neden olmuş olabilmektedir. V kayışı koparsa, işini yapamaz ve akü şarj olmaz. Klimanın üfleme özeliği gider. Direksiyon sertleşir. Daha kötü sonuçlarla da karşılaşmak mümkündür.

Motor aşırı ısınma gösterir ve büyük zararlarla da karşılaşılmaktadır. İlk bakıldığında kusursuz görünse de, iç tarafında deforme olmuş olma özelliği de olduğu için, bu konuda dikkat etmek gerekir. Eskiden araçlarda kalın iplerle bağlamak, aracın belli bir süre çalışmaya devam etmesini sağlayabilmekteyken, yeni sistemlerde böyle durumlar söz konusu değildir. Orijinal yedek parça bulundurmak, sorun yaşandığında değiştirilip yola devam etmeyi sağlar. Dikkat etmek gereken bir konuda V kayışında herhangi bir arıza hissedildiğinde aracın mutlaka durdurulması gerektiğidir. Genel itibariyle 120 derece ısıya dayanabilmektedir. Eski tip araçlarda dışarıdan görülebilen, ancak kapalı motor sistemlerinde altta kalan bu parçalar, kontrol zamanı geldiğinde daha büyük masraf çıkmaması açısından, mutlaka kontrol edilmelidir. Üstüne bir de akü masrafı ortaya çıkabileceği için ihmal edilmemesinde fayda vardır.

   Araçta sürekli bir arıza olabilmektedir. Genelde bu düşük modelli araçlarda, V kayışının kopması daha yüksek ihtimaldir. Genelde soğuk havalarda bu parçadan gelen sesin daha fazla olduğu görülmektedir. Daha pek çok sebep, V kayışından ses gelmesinde etkili olmaktadır. Bunun için ilk öncelik elbette değiştirilmesi yönündedir. Temizlenmesinde kesinlikle fayda vardır. Değişim için genelde beş yılda bir uygun bir süreçtir diye öngörülmektedir. V kayışından gelen sesin kesilmesi için, parçanın üzerine pudra dökülmesi gibi durumlarda söz konusu olabilmektedir. Ancak öncelikle, özellikle altmış bin km geçildiğinde, değişim öngörülmektedir. Pek çok marka periyodik takvimde mutlaka değişim tavsiye etmektedir.  Sanayide genelde triger kayışıyla birlikte V kayışı ile birlikte değişim yapılmaktadır

https://www.v-kayislari.com/

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.