Öne Çıkanlar Salihlide dolar euro fiyatları MOTORİN Ciltbakımı Erdal Can Alkoçlar TrinkPara

Özel Profiller

Özel profiller genel olarak deprem gibi doğal afetlerin sebebiyet verebileceği ve bunun önüne geçebilmek için üretilmiş ve hayatı kolaylaştıran bir dilatasyon türüdür. Deprem durumunda eğer yeterli dilatasyon derzi mesafesi bırakılmazsa eğer depremde yapılar birbirine hasar verir. Buna ek olarak bitişik nizam yapıların kat seviyelerinin de birbiri ile aynı olması istenir çünkü aksi takdirde deprem durumunda deprem yüküne ek olarak yapıların birbirine ek kesme kuvveti uygulamasına neden olur.

Özel profil dilatasyon derzleri, deprem derzleri ya da yapı bölmeleri hakkında yönetmeliklerden, şartnamelerden ve kitaplardan alıntılar yaparak derlemiş olduğumuz Deprem derzleri, dilatasyonlar ve mesafe şartları başlıklı yazımızı okuyarak daha detaylı ve yönetmelik bilgilerine ulaşabilirsiniz.

Binalar, yapıldıkları malzemelerin cinsine göre, sıcaklıklardan etkilenirler. Bütün cisimlerin uydukları fizik kanunlarına tabidirler. Bu nedenle, sıcaklık arttığı zaman genleşme, sıcaklık azaldığı zaman büzülme olacaktır. Bu hareket çok büyük miktarlarda olmamasına rağmen, yapılarda istenmeyen bir durumdur.

Yatay ve düşey hareketlerden az etkilenmek ve yapının tamamının hasar görmemesi açısından belli uzunluktan sonra yapı bir bütün olmaktan çıkarılıp ayrı bir yapı olarak inşa edilir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.