Öne Çıkanlar Manisa Somada Salihlide dolar euro fiyatları Salihlide çeyrek altın ne kadar Manisa Büyükşehir Belediyesi MOTORİN

Ozan Çağatay kimdir?

Ozan Çağatay kimdir?

1999 yılında Ankara’da doğmuş olan Ozan ÇAĞATAY, Instagram üzerinden yayınladığı fotoğraf ve videolarla dikkat çekmektedir. Sokak fotoğrafçılığıyla 2017 yılında tanışan Ozan Çağatay, 2019 yılında ilk sahne fotoğrafını çekmiş, 2022 yılına kadar 100 den fazla sanatçıyla çalışmıştır. Bu süreçte sayısız Influencer’a PR Menajerliği ve sosyal medya danışmanlığı  sağlamış ve 30 dan fazla firmanın sosyal medya, fotoğraf ve video editörlüğünü üstlenmiştir.

Sahnede Işık Yönetimi ve İletişim Nasıl Gerçekleşiyor ?

Çoğu konserde ışığı kontrol etmek imkansız oluyor. Eğer tek kişilik ve akustik bir sahne değilse ışıklar genelde hareketli ve değişken oluyor. Işığı anlamak gerekiyor sahnede; müzikle uyumu, sanatçıyla birlikte olan hareketleri ve değişimine hakim olmak gerekiyor. Bunun için ışıkçıyla konuşmak da bir seçenek fakat bu tercih ettiğim bir yöntem değil. Bir sahneyi çekmeden önce müziği ve sanatçıyı hissedip anlamak gerekiyor. Şarkıların ritminden sözlerine kadar belki de hakim olmamız gerekiyor.Konser başladığı zaman öncelikle ilk şarkıyı dinlerim. Sanatçıyı anladığım, sanatçıyla ışıklarla ve seyirciyle tanıştığım ilk nokta özellikle ilk şarkısıdır. Bu benim için en keyifli kısımlardan birisidir.

Sahne Öncesinde Sanatçıyı Poz Konusunda Yönlendiriyor musunuz?

Hayır yönlendirmiyorum, sanatçının özellikle istediği bir şey olursa bunu dikkate alıyorum. Fakat sahne esnasında genellikle 2. Veya 3. Şarkı esnasında sahneye geliyorum. Sanatçı tam anlamıyla konsere odaklanmış ve fotoğraf çekileceğini unutmuş oluyor. Genel olarak tam o zaman ‘anın tarihi’ yazılabiliyor.

‘Anın Tarihçiliği dediniz. Bu Tam Olarak Nedir?

‘Anın tarihçiliği’ diye bahsediyor Ara Güler Fotoğrafçılıktan. Duyduğumda çok etkilendiğim bir cümle olmuştu. Üstüne düşündüğüm zaman gerçekten fotoğrafçılığın yeni neslin tarihçiliği olduğunu fark ettim. Toplumdaki değişimi yazmak yerine görsellerle sunuyor, bir sanatçının ilk sahnesini çekerken, bir sanatçının belki de son sahnesinin tarihini yazıyoruz.

Sahne Fotoğrafçılığı Hayatınızı Nasıl Etkiledi?

Genel olarak kendimi çocukluğumdan beri sahnede hayal etmiştim. Bazen izlerken bazen de söylerken. Bunu genel hayatıma yansıttım diyebilirim. Sahne kavramını biraz metafor haline dönüştürerek yaptığım her işi sahnedeymiş gibi yaptım. Bu da bana sanki her gün işimi yaparken birileri çok dikkatli bir şekilde beni izliyormuş hissini kazandırdı. Bu his beni  nerede ne iş yaparsam yapayım kendim için en iyisini yapmaya itti.

Sadece Sahne Fotoğrafçılığı Mı Yapıyorsunuz?

Ben ruhen sadece sahne fotoğrafçılığı yapıyorum. Fakat bir video prodüksiyon ve reklamcılık  şirketim var. Asıl ‘’iş’’ kısmımız buradan sağlanıyor. Çeşitli  marka ve influencerlara video ve fotoğraf prodüksiyon hizmeti sağlıyoruz.


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.