Öne Çıkanlar Salihlide dolar euro fiyatları MOTORİN Ciltbakımı Erdal Can Alkoçlar TrinkPara

Marka Adası Optik kurucusu Dilek SARVANLIOĞLU ile kısa bir röportaj gerçekleştirdik.

Marka Adası Optik kurucusu Dilek SARVANLIOĞLU ile kısa bir röportaj gerçekleştirdik.

  • Merhabalar Dilek Hanım, öncelikle sizi tanımak isteriz bize kendinizden bahseder misiniz?

     Merhabalar, 1985 İzmir doğumluyum 2003 yılı Bornova Anadolu Lisesi, 2016 yılı Kâtip Çelebi                           Üniversitesi Optisyenlik bölümü mezunuyum. Evli ve bir çocuk annesiyim.16 senedir içerisinde yer aldığım optik sektöründe 2014 yılından bu yana işletme sahibi olarak Karşıyaka’ da iki şubemiz ile ve E-Ticaret olarak tüm Türkiye’ye hizmet vermekteyiz.

  • Sektördeki başarılarınız aşikâr, çok kısa sürede tanınmış bir marka haline geldiniz…

Sektördeki 16 yılımın en başından itibaren her kademesinde görev aldım. Çekirdekten yetişen biri olarak işletme açmaya karar vermem kendi adıma “olgunlaşma” sürecini tamamlamak ile gerçekleşti. Optik sektörü yeniliklere açık bir sektör… İşimizin içerisinde hem sağlık hem ticaret bir arada yürüyor. Teknolojik gelişmeler ve her sezon yenilenen moda akımı devamlı aktif bir çalışma hayatı sunuyor. Optik sektörü, bu işi bilenler için büyüme açısından en cazip sektörlerden biri…

  • MARKA ADASI OPTİK firmanızın marka değeri oldukça güçlü sizce müşterilerin sizi tercih etmesindeki nedenler nelerdir?

Yıllardır fizibilitesini yapmış olduğumuz bir noktada mağaza açmamız aslında tesadüf değildi. Karşıyaka, İzmir’in gözbebeği bir semt. Markamız Marka Adası Optik hayata geçtiğinde biz kendimizi yeni işletme sahibi gibi değil sektördeki deneyimlerimizi de ekleyerek aynı yerde uzun yıllardır hizmet veriyormuş gibi doğru hizmet, doğru ürün, doğru fiyat üçlemesiyle herkese sunduk. Bunun dışında alışveriş esnasındaki deneyimli personel, güler yüzlü hizmet, kaliteli ürün ve satış sonrası destek sunma anlayışımız müşteriye güven sağlayarak kalıcı müşteri portföyü oluşturmamızı sağladı. Ayrıca sosyal medyayı açıldığımız günden itibaren aktif kullanıyor olmamız da ilgiyle karşılanıyor. Artık insanlar kolaylıkla ulaşabileceği hizmetlerden daha çok faydalanmak istiyor. Sosyal medyada gezinirken gördüğü bir paylaşımımızla İzmir’in bir ucundan alışverişe gelen birçok müşterimiz var.

  • MARKA ADASI OPTİK ’in nerelerde şubeleri var

İlk mağazamızı 2014 yılında Karşıyaka’nın en eski tıp merkezlerinden Zübeyde Hanım Tıp merkezinin karşısında, ikinci şubemizi de Aralık ayında yine yakın lokasyonda tercih edip Karşıyaka Çarşıda Akbank sokağında Karşıyaka Göz Dal Merkezinin karşısında  İzmir’in en büyük gözlük mağazalarından birini açtık. İki mağazamızda hastane yakını aynı zamanda da cadde mağazası olduğu için hem optik hem de güneş gözlüğü konusunda ayrıcalıksız hizmet verebiliyoruz.

  • E-ticaret olarak hizmet verdiğinizi belirtmiştiniz

Günümüzde modern ticaret dünyasında E-Ticaret en önemli yapı taşlarından bir tanesidir. Sosyal medya, müşterilerin tercihlerini ve davranışlarını gözlemleyebilmenin en iyi yoludur. Biz sosyal medyanın gücünü doğru kullanan firmalardan biriyiz. E ticaret olarak şu anda  Trendyol, Hepsiburada, N11 ,Gittigidiyor ,EPTTawm gibi Türkiye’nin en çok tercih edilen güvenilir alışveriş sitelerinin tedarikçisiyiz. Aynı zamanda www.markaadasi.com ve www.gozlukadasi.com olarak kendi sitelerimizden hizmet vermekteyiz.

  • Marka çeşitliliğiniz çok fazla, mağazalarınıza baktığımızda birçok marka ve çeşitli kampanyalar görmekteyiz

Tüketici artık daha bilinçli. Araştırma bile yapmadan çeşitli reklamlardan marka ve fiyat konusunda bir öngörüye sahipler. Marka Adası Optik olarak bu konularda piyasa fiyatlarının sürekli takip eden, çeşitli kampanyalarla müşteriye en iyiyi en uygun fiyata vermeyi amaçlayan bir firmayız. Bu durum müşterilerimizi bize yönlendiren en önemli etkenlerden biri sayılabilir. Ürün çeşitliliğimizde  Rayban,Vogue,Armani Exhcange, Calvin Klein, Carrera, Burberry,Salvatore ferragamo, Chopard, Miu Miu ,Armani ,Vogue ,Lacoste ,Polo , Nike  gibi Dünya gözlük markalarına yer verdiğimiz gibi daha ekonomik yerli marka ürünlerimizde hem numaralı gözlük  hem de güneş gözlüğü olarak mevcut.

  • Optik camlar (numaralı camlar ) işinizin sağlık açısından en önemli parçası bu konuyla ilgili okuyucularımızı biraz bilinçlendirmenizi istesek…

Kendim optisyenim, başta da belirttiğim gibi hem alaylı hem de okullu olmak bizim sektörümüzde önemli bir rol alıyor. Optik işlerimizde birkaç önemli ana noktalar bulunmakta. Bunlar reçeteye, kişiye ve seçilen çerçeveye göre doğru cam seçimi, görme işleminin kusursuz olması için doğru odaklama ve son olarak optik camların doğru montajlanmasıdır. Ben sektöre girdiğimde hala cam odaklanması ve montajlanması manuel cihazlar ve bol insan gücü ve emeğine dayanıyorken günümüzde bu iş tamamıyla makineleşmeye yöneldi. Bu durum yaptığımız işte hata oranını sıfıra indirdi diyebilirim. İçerisinde bulunduğum süre içerisinde sektörümüz teknoloji ile birlikte inanılmaz bir yol katletti. Firmamızda optik işi bir sistemsel düzen üzerinden yürütülüyor. Biz Fransız ESSİLOR marka optik cam firması ile çalışmaktayız. Essilor, Avrupa’da bulunan en eski ve iyi cam firmalarından biri hatta bir tanesi diyebilirim. Türkiye’de çalıştıkları birçok optik firması olmasına rağmen bizi diğer firmalardan ayıran en önemli özelliğimiz bu markanın İzmir’de bulunan iki özel noktasından biri olmamız. İki şubemizde “ESSİLOR SPECİAL POİNT” olarak hizmet veriyor. Bu da demek oluyor ki; bir reçete ile mağazalarımıza optik gözlük almak için başvurduğunuzda almış olduğunuz hizmet Avrupa standartlarında oluyor. Kullanmış olduğumuz odaklama cihazımız ESSİLOR VScope sıfır hata ile kişisel odak alabilen piyasadaki tek cihaz. Her optik müşterilerimizden bu ölçüm alınmadan sipariş dahi kabul etmiyoruz. Aynı şekilde bu cihaz üzerinden ESSİLOR’a iletilen kişisel ölçüleriniz ile üretilen camlarımızda size özel garanti sertifika kartları ile tarafınıza güvence sertifikasını iletiyoruz. Montajlama ise ESSİLOR’un son teknoloji ile ürettiği tamamen dijital odaklama ve kesim yapabilen ESSİLOR DELTA2 cihazımız ile yapılmakta. Bu durumda bizden almış olduğunuz optik camlar ESSİLOR ve MARKA ADASI OPTİK iş birliği güvencesi ile görüş ve fiyat garantili olmuş oluyor. Aynı zamanda birçok kişisel camımızda 1 yıl süre Anadolu Sigorta tarafından sağlanan kırılma ve çalınmaya karşı ücretsiz cam yenileme sigortamız da mevcut.

  • Marka Adası Optik olarak önümüzdeki yıllarda gerçekleştirmek istediğiniz hedefleriniz nelerdir

Önümüzdeki kısa vadeli planlarımızın neredeyse tamamını gerçekleştirdik. Uzun vadeli planlarımızı da alt yapılarını tamamlayarak ilerliyoruz ki önümüze çıkan diğer fırsatlara da alt yapıda destek olsun. E-ticaret olarak şu anda Türkiye’nin en iyi alışveriş siteleriyle çalışıyor da olsak bunlara yenilerini ekleme sürecindeyiz. İmza sürecinde olduğumuz iş ortaklarımıza karşılıklı taleplerimizi sunduk. Sürecimiz tamamlandığında büyük bir adım daha atmış olacağız. Şubeleşme olarak ta artık avmlere yöneldik. İzmir’de inşaatı henüz devam eden iki avm ile de müzakere sürecindeyiz.

  • Yakın zamanda basın da İZİKAD’a (İZMİR İŞ KADINLARI DERNEĞİ) dâhil olduğunuzu gördük bundan biraz bahseder misiniz?

Sosyal toplum kuruluşları özellikle de bunlardan biz Kadınlar için çalışanları yıllardır sıkı takipte olduğum fakat vakitsizlikten adım atamadığım bir konuydu benim için. Kadınların eğitilmesi ve bilinçlendirilmesi gelecek nesiller için çok büyük bir önem taşıyor. Aslında biz insan yetiştirdiğimiz için bir erkeği de yetiştirenin annesinin yani bir kadının olduğu hep yadsınıyor. Toplumuzdaki ataerkil baskı iş yaşantısını da yansıdığı için kadınlar hep önce kadın, sonra eş, sonra anne ve sonra mesleği ile anılıyor. İZİKAD 11 yıldır İzmir’de kadınlar ve gençler için çok güzel işler başarmış bir kuruluş. Başkanımız Huriye SERTER Hanım, yönetim kurulumuz mükemmel enerjiye sahip insanlar. İçlerine girer girmez acaba ne yapabilirim kaç kadının kaç çocuğun hayatına dokunabilirim’i kafanızda canlandırıyorlar. Kendimde bir kadın girişimci olarak bu büyük oluşumun içinde yer almak benim için gurur verici.

Mağaza adreslerimiz;

Merkez Mağaza: Hidayet Erzeybek Sokak No:3/A Karşıyaka – İZMİR ( Zübeyde Hanım Tıp Merkezi Karşısı)

Şube Mağaza: Salah Birsel Sokak No:41/A  Karşıyaka – İZMİR ( Karşıyaka Göz Dal Merkezi Karşısı)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.