Öne Çıkanlar saç ekimi batı nil virüsü MANİSA AİGAİ ŞEHZADE

İngiltere Vize

İngiltere Vize

Birleşik Krallık ve İngiltere’ye seyahat edecek bireylerin alması istenen vizeye İngiltere vizesi adı verilir. Her sene çok sayıda vatandaş, herhangi bir nedenle İngiltere vize başvurusu gerçekleştirir. Bu süreçte gereken evraklar ve vize başvurusu detayları muhakkak bilinmelidir.

İngiltere Vize Nedir?

Galler, Kuzey İrlanda, İskoçya ve İngiltere gibi ülkelere seyahat edecek olan insanların aldığı vizeye İngiltere vizesi ismi verilmektedir. Bu ülkelere giriş yapmak isteyenlerin konsolosluklardan alması gereken izin belgesi vardır. Buna da vize denmektedir. Ülkeye eğitim, iş veya turistik amaçlı gitmek söz konusu olduğunda bazı evrakları hazır ederek, vize başvurusu yapmanız istenir. Farklı illerde konumlanan konsolosluklar ya da vize başvuru firmaları vasıtası ile vizeniz için müracaat yapabilirsiniz.

Ayrıca bilmelisiniz ki, Schengen vizesiyle Birleşik Krallık’a giriş yapmanız mümkün olmamaktadır. Dolayısıyla İngiltere vize çeşitleri arasından size hitap eden vize türünü tespit edip başvuru yapmanız beklenmektedir. Aynı şekilde İngiltere vizesiyle de Schengen ülkelerine girişe izin verilmemektedir.

İngiltere üzerinden aktarma gerçekleştirerek farklı ülkelere gidecek olan bireyler, yirmi dört saatten fazla İngiltere’de kalacaklar ise İngiltere transit vize almalılar. Aktarma bekleme süresi yirmi dört saatten az olan yolcuların ise transit vize almalarına gerek bulunmamaktadır. İngiltere vizesi ile Kuzey İrlanda’ya giriş yapmak söz konusu olabilmektedir. Fakat, İrlanda Cumhuriyeti’ne giriş yapamazsınız.

İngiltere Vize Çeşitleri Nelerdir?

İngiltere’ye gidecek olanlar, vize türünü doğru bir şekilde tespit edip, bunun için gereken evrakları hazırlamalılar. Birleşik Krallık’a yapacağınız gezinin türüne göre vize başvurusunda bulunmanız önem arz eder. İngiltere vize çeşitleri (detaylı bilgi https://www.vizemerkezi.com/ingiltere-vizesi/)  şunları kapsar:

l Çalışma vizesi

l Öğrenci vizesi

l İngiltere Tıbbi tedavi vizesi

l Aile ziyareti vizesi

l İngiltere Ticari vize

l Yerleşme vizesi

l Turistik vizesi

İngiltere Turist Vizesi Nedir?

Birleşik Krallık’ı turistik amaçlarla ziyaret etmek isteyenlerin alması gereken vizedir. İngiltere turistik vize almak için ilk olarak konsolosluğun resmi internet sayfasından kullanıcı profili oluşturarak, vize başvuru formunu doldurmanız istenir. Kullanıcı girişi ile online vize başvuru formunu görüntüleyebilirsiniz. Vize ücretini de ödemeniz talep edilir. Sistem çoğunlukla bir hafta ya da on gün sonrası için size vize randevusu vermektedir. Eğer ki daha yakın bir zaman için vize almanız lazımsa, ek ücret ödemeniz istenmektedir.

Online İngiltere vize başvurusu ve randevusu işlemlerinin ardından tüm belgelerinizi eksiksiz olarak tamamlamanız ve ardından konsolosluğun belirtmiş olduğu tarihte kurumda bulunmanız gerekir. Kendiniz kuruma gidip vize müracaatında bulunamıyor iseniz muhakkak konsolosluğun yetkilendirdiği diğer kurumlar vasıtası ile başvurunuzu yapmalısınız.

Ülkemizde İngiltere vizesi aracı kurumları yedi kente yayılmış durumdadır. Bunlar; İzmir, İstanbul, Bursa, Gaziantep, Antalya, Ankara ve Adana şeklinde sıralanabilir. Konsolosluğun yetki verdiği kurumlar yardımı ile İngiltere turistik vize başvurusu gerçekleştirebilirsiniz.

Ayrıca, turistik vize isteminde bulunduğunuz zaman hiçbir ticari amaç ile ülkeye giriş yapmanıza izin verilmez. Turistik vize alırken pasaportunuzun en azından altı ay kadar süresinin olması ve boş iki sayfasının bulunması şarttır. Bütün başvuru evraklarının ise İngilizce olarak hazırlanması gerekmektedir. Yeminli tercümanlar tarafından çevrilen belgeler kabul edilmektedir.

İngiltere Çalışma Vizesi Nedir?

Birleşik Krallık’ta çalışmak isteyenlerin alması istenen vizeye İngiltere çalışma vizesi ismi verilmektedir. Bununla beraber, Birleşik Krallık’ta çalışmak isteyenler için iki tür vize bulunuyor. Bunlardan birincisi Tier 2 vizesi, diğeri de Tier 5 vizesidir. Tier 2 vizesi, genel bir çalışma vizesi olarak kabul ediliyor. Genel çalışma vizesini elinde bulunduran bireyler, haftada yirmi saati geçmemek koşulu ile İngiltere’de faaliyet sunan bir iş yerinde ek iş yapabilirler.

Tier 5 vizesi ise geçici bir çalışma izni olarak kabul ediliyor. 12-24 ay süre ile çalışma izni almak isteyen bireyler bu vizeye müracaat edebilmekteler. Özellikle de din adamları, Erasmus öğrencileri, sanatçı ve sporcular için verilen bir vize türüdür. Tier 5 vize çeşidinde yirmi saati geçmeyecek biçimde aynı sektörden başka bir firmada çalışmaya izin verilir. Hem Tier 5 hem de Tier 2 vizesinde ailenizi yanınızda götürmeniz söz konusu olabilmektedir.

İngiltere Vize Ücretleri Ne Kadar?

İngiltere vizesine başvuru yapan insanlar, İngiltere vize ücretleri hakkında da bilgi almak istiyor. Bilmelisiniz ki, İngiltere vize ücreti, alacak olduğunuz vize türüne göre değişir. Vizenin süresi de ücreti etkileyen bir diğer unsurdur.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.