Öne Çıkanlar çeşe oprukçu hüseyin saç Salihli Nöbetçi Eczane

Evler kar altında kaldı

Muş'ta 60 kilometre uzaklıktaki Yukarıyongalı köyünde yoğun kar nedeniyle bazı tek katlı evler kar altında kaldı.

Köy sakinlerinden Eyüp Omur, kardan dolayı bazı evlerin kara gömüldüğünü, küreklerle çevresini açmaya çalıştıklarını söyledi.

Köyde 2 gündür karın etkili olduğunu anlatan Omur, "Şu anda 50 santimetrenin üzerinde kar var. İş makinesi yolumuzu açıyor ama köyün içindeki dar sokakları küreklerle temizliyoruz. 6 ay boyunca kar altında kalıyoruz. Evin çatısıyla yer kardan dolayı birleşmiş." dedi.

Çocuklardan İsa Özçelik ise arkadaşlarıyla kar topu oynayıp kardan adam yaparak eğlendiklerini söyledi.

Bingöl’ün yüksek rakımlı kuzey ilçesi Karlıova’da da dünden bu yana etkisini gösteren kar, ilçeyi tamamen beyaza bürüdü. 

Yer yer 50 santime ulaşan kar nedeniyle ilçeye bağlı 30 köy yolu ulaşıma kapandı. İlçe Özel İdare ekiplerinin, kapanan köy yollarının ulaşıma açılması için çalışmalara devam ettiği öğrenildi.

Bayburt’ta gece saatlerinde yağan kar yağışı şehri beyaz örtü ile kapladı. Kar yağışının ardından soğukların da etkili olduğu Bayburt'ta vatandaşların ve sürücülerin mağdur olamaması için belediye ekipleri kar temizleme çalışmalarını sürdürüyor. 

Ekipler kaza ve olumsuzluklara karşı ise tuzlama çalışması yapıyor.Kar temizleme ve yol açma çalışmaları devam ederken bir yandan da şehir içi araç ve yaya trafiğinde buzlanmadan dolayı herhangi bir olumsuzluk yaşanmaması adına tuzlama çalışması gerçekleştiriliyor. Özellikle ana arterlerde yoğunlaşan tuzlama çalışmasıyla buzlanmadan dolayı oluşabilecek kazaların önüne geçiliyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.