Öne Çıkanlar rapor çanakkale kadın oyunculuk kuaför

Esenyurt’ta 11 işçinin hayatını kaybettiği davada karar çıktı

Mahkeme heyeti sanıklar Ömer Faruk Gülmez, Cem Birol Meral ve Vehbi Ergin Öztürk’ün kast veya taksir düzeyinde kusurları bulunmadığından beraatine, Kaldem inşaatın hissedarı Mehmet Altun, şirketin ortakları Abdullah Altun ile Kadir Altun’un ‘Birden fazla kişiyi bilinçli taksirle öldürme’ suçundan ayrı ayrı 14 yıl hapis cezasına çarptırılmasına karar verdi.

Elektrik teknikeri Şaban Bakırcı’nın da aynı suçtan 9 yıl 4 ay hapsine karar veren heyet sanıklar Cem Yıllar ve Nuri Şener Tığlı’nın da aynı suçtan 7 yıl hapis ile cezalandırılmasına hükmetti.

Diğer sanıklar Hikmet Tezcan, Hakan Mintaş, Yalçın Arıcı, Ahmet Selahattin Şakarcan, Çoşkun Yılmaz,  Orhun Kartal da aynı suçtan ayrı ayrı 5 yıl 10 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Duruşma sonrası gazetecilere açıklamalarda bulunan Gökhan Küçük, “Esenyurt çadır yangınının 9 buçuk yılının sonunda Yargıtay’ın bozma ilamından sonra dosyamız tekrar karara çıktı. Bizler için ve Türkiye açısından işçi sağlığı ve güvenliği önlemlerinin alınmadığı noktasında nelerle karşılaşılacağını görmemiz açısından umut verici bir karar. Verilen bu karar sadece bizim için değil, Türkiye’de iş kazalarının, iş cinayetlerinin ya da iş sağlığı ve güvenliği önlemlerine uyulmadığı noktada nelerle karşılaşılacağına güzel bir örnek oldu. ” dedi. Çıkan yangında oğlunu kaybeden Ayşe Kıyak ve ağabeyini kaybeden Sebahattin Yağal karardan memnun olduklarını dile getirdi.

DAVANIN GEÇMİŞİ

Esenyurt’taki bir alışveriş merkezi inşaatı şantiyesindeki çadırlarda çıkan ve 11 işçinin hayatını kaybettiği yangına ilişkin davada Bakırköy 4. Ağır Ceza Mahkemesi, 6 sanığın beraatine karar vermişti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.