Öne Çıkanlar rapor Manisa Büyükşehir Belediye Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Salihlide çeyrek altın ne kadar Salihlide adli tatil ne zaman başlıyor

Atatürk siluetini logodan çıkaran isimden ‘iyi niyet’ savunması

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bağımsızlık savaşının en önemli adımı olan Büyük Taarruz’u başlattığı Afyonkarahisar’da AKP’li Afyonkarahisar Belediyesi geçtiğimiz Temmuz ayında skandal bir karara imza atarak, Belediyeye bağlı Kent Konseyi’nin logosunda kentin simgesi olarak kabul edilen, Atatürk’ün Kocatepe’de çekildiği fotoğraf kaldırılmış yerine de tarihi Paşa Cami’nin fotoğrafı yerleştirilmişti.

SÖZCÜ’NÜN HABERİNİN ARDINDAN KARARDAN VAZGEÇİLMİŞTİ

Logoda yapılan değişikliği SÖZCÜ'nin gündeme getirmesinin ardından muhalefet partileri ve birçok vatandaşın AKP'li belediyeye tepki göstermesi üzerine, logonun değiştirilmesinden vazgeçildi.

KENT KONSEYİ BAŞKANI KENDİNİ SAVUNDU

Logo değişikliği kararının ardından uzun süre suskun kalan Afyonkarahisar Belediyesi Kent Konseyi Başkanı Şemsettin Yasan suskunluğunu bozdu. Tepki çeken logo değişikliği kararına ilişkin kendisini savunan Yasan, logo değişikliğinin iyi niyetle yapılan bir çalışma olduğunu söyledi.

“TAMAMEN İYİ NİYETLE YAPILMIŞ BİR ÇALIŞMA”

Derişiklikle Kent Konseyi'nin amaçları doğrultusunda bir logo yapmak istediklerini söyleyen Şemsettin Yasan şu ifadeleri kullandı:

“Biz göreve geldikten sonra diğer illerin Kent Konseyi logolarını araştırdık. Hemen hemen hepsinde; Yöresel ögeler ön plana çıkmış, hepsinde Kent Konseyi amaç ve ilke bazlı figürler esas alınarak logolar yapılmış.  Bizde diğer illerde olduğu gibi bu iki hususu göz önüne alarak yepyeni bir logo yaptık. Dikkatlice incelendiğinde yöresel değerlerimiz ve Kent Konseyimizin amaçları, ilkeleri doğrultusunda bir logo yapılmak istendiği çok rahatlıkla anlaşılabilir. Bu tamamen iyi niyetle yapılmış bir çalışmadır. Ancak, yeni logoda diğer illerde olduğu gibi ulusal değerlerimizden herhangi bir figür, görsel kullanılmadı. Yani daha önceki logodan (Atatürk süeti ve diğer görseller) hiçbir şey alınıp yeni logoya tekrar konulmadı. Bundan dolayı bazı siyasi parti temsilcileri bu yapılan yeni logoya karşı çıktılar.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.