Öne Çıkanlar emlak yıldırım murat tarım midyat

Volkswagen, Porsche hisselerini satıyor

Volkswagen, çatısı altında bulunan Porsche hisselerini Halka Arz etmek için bir ön anlaşma yaptı. Bu sayede VW, lüks spor otomobil üreticisinin markasının değerini ortaya çıkarmayı planlıyor. Ayrıca, bu işlemin dünyanın en büyük borsa girişlerinden biri olduğu da söyleniyor.

Konuyla ilgili çeşitli çalışmalar düzenleyen analistler, Volkswagen şirketinin 116 milyar euro civarında olan mevcut piyasa değerine kıyasla, Porsche hisselerinin Halka Arz sürecinden sonra en az 90 milyar euro (102 milyar dolar) gibi bir değere ulaşabileceğini söylüyor.

İlgili işlemlerden sorumlu bazı kişiler verdikleri röportajlarda, Halka Arz işleminin beklenildiği gibi ilerlemesi halinde, yüzde 25’lik bir hisse satışının gerçekleşeceğini söylüyorlar. Tabii VW’in bunu yapmasının asıl sebebi, şirketin tamamen elektrikli dönüşümünde gereken finansal destek ihtiyacından kaynaklanıyor.

Her ne kadar konuyla alakalı çok fazla detay aktarılmasa da otomobil üreticisi, henüz nihai bir kararın alınmadığını söyledi. Ayrıca, herhangi bir anlaşmanın sonuçlanmadan önce yönetim ve denetleme kurulları tarafından onaylanması gerektiğini söyledi.

Buna ek olarak sızdırılan bilgilere, göre Volkswagen CEO’su Herbert Diess’in geçtiğimiz hafta sonu konuyla ilgili tartışmaların ardından denetim kurulu temsilcileriyle görüşerek Halka Arz ile ilgili temel taslak planlarını sunduğu söyleniyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.