Öne Çıkanlar atatürk oprukçu tekin nurhayat volkan Salihli 16 Ağustos 2022 güncel altın kuru

Şubat ayı ödemeleri

Türkiye’de binlerce hanenin yararlandığı karşılıksız, geri ödemesiz devlet desteklerinde süreç devam ederken ödemelerin hesaplara aktarılmaya başlandığı bildirildi. Devlet tarafından ihtiyaç sahiplerine destek ödemesi yapıyor. Konu ile ilgili olarak evde bakım parası olarak bilinen bu destek ödemelerinin hesaplara yatmaya başladığı bildirildi. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık bu konu hakkında bir açıklama yaptı. Bakan Yanık bakıma ihtiyacı olan engelli vatandaşlar ve aileleri için yapılan ödemelerin tutarını belirtti. Bakan Yanık söz konusu açıklamalarında engelli bireylerin öncelikle aile yanında desteklenmeleri düşüncesiyle başlatılan evde bakım yardımı ile bakıma ihtiyaç duyan ağır engelli yakını olan ve bakımını üstlendiği için çalışamayan vatandaşların desteklendiğini ifade etti.

Vatandaşların paralarının yatıp yatmadığını e-Devlet üzerinden sorgulayabileceği bildirildi. Evde bakım parası ödemelerinin hesabınıza yatıp yatmadığını sorgulamak için bankaya kadar gitmenize gerek kalmadığı belirtilerek e-Devlet üzerinden devlet desteği ödeme sorgulaması yapılabildiği paylaşıldı.

E-Devlet’e, T.C. kimlik numaranız ile şifrenizi kullanarak giriş yaptıktan sonra arama çubuğuna “Engelli Evde Bakım Ödeme Bilgileri Sorgulama” yazan yere tıklayabilir, ödemenizin yatıp yatmadığını öğrenebilirsiniz.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.