Öne Çıkanlar ödül kadın oyunculuk model aşkın

Meyve Fidan Fiyatları Boyutlarına Göre Değişir Mi?

Meyve fidan fiyatları boyutlarına göre değişir mi sorusu çok farklı şekillerde cevaplanabilmektedir. Birçok insan meyve fidanının her çeşidinde boya bağlı fiyat değişimi olduğu konusundaki düşüncelerini sıklıkla dile getirmektedir. Ancak durum tüm meyve fidanları için pek de öyle sanıldığı gibi değildir. Meyve fidanı çeşitliliği bakımından Türkiye jeopolitik konumu nedeni ile zengindir. İçinde bulunduğu iklimi ve bitki örtüsü bu jeopolitik konumundan kaynaklanmakta ve bu durum Türkiye sınırları içerisinde oldukça çeşitli meyve oluşumuna neden olmaktadır. Meyve fidanı sipariş edilirken insanlar genel olarak mevsimine uygun fidan siparişi yapmaktadırlar. Ancak mevsimine uygun olup olmadığı tüplü ya da torbalı isimlerini almış meyve fidanları için çok fazla önem ifade etmemektedir. Çünkü tüplü meyve fidanı alındıktan sonra boyutu ne olursa ya da hangi meyve olursa olsun 12 ayın her birinde yetiştirilebilmektedir. Tüplü meyve fidanı bu özelliği dışında daha birçok özellik ile diğer fidan türlerine göre avantaj elde etmektedir.

 

Tüplü fidanların genel tanımı, kendi içinde sahip olduğu köklerinin toprak içerisinde ve torbaya alınmış bir biçimde muhafaza edildiği fidan türleri şeklinde ifade edilebilmektedir. Son zamanlarda sık tercih edilen meyve fidanları çeşitleri arasında ilk sırada yer alan tüplü meyve fidanı, fiyat olarak da uygun oluşu sebebi ile dikkat çekmektedir.

Tüplü Meyve Fidanı ve Açık Kök Meyve Fidanı

         

Bahçeniz için fidan satın al işleminden önce çeşitleri ile ilgili detaylı bilgiye ulaşmanız sizin yararınıza olacaktır. Detaylıca araştırma yaptığınız zaman meyve fidan çeşitlerinden en çok tüplü meyve fidanı ile açık kök meyve fidanı arasında kalındığını göreceksiniz. Bazı yönleri ile birbirine benzeyen bu iki meyve fidanı türü, meyve yetiştirmek isteyen insanlar için ideal alternatiflerdendir. Boyları ilk alındığı zamanki durumlarında kıyaslandığında tüplü meyve fidanının açık kök meyve fidanına göre çok daha kısa olmaktadır. Ancak aradaki boy farkı, toprağa dikildikten sonra yavaş yavaş ortadan kaybolmaktadır. Tüplü meyve fidanlarının toprakla buluşmasından sonra toprak ile sağlayacağı uyumu, fidanın boy artışını olumlu yönde etkileyecek şekildedir. Tüplü ya da açık kök meyve fidan fiyatları bahsedilen boy uzunluğuna bağlı olarak değişmemektedir. Bunun birinci nedeni fidan boyunun fidanın verimliliğiyle alakasız olması şeklinde ifade edilebilmektedir. Fidan boyunun ne kadar kısa olursa olsun dikildiği toprak ile uyum sağladıktan sonra diğer fidanları geçme olasılığının da göz ardı edilmemesi gerekmektedir.

Eğer siz de bir mevsim değil her mevsim farklı meyveleri orijinal olarak yemek istiyorsanız hemen meyve fidanlarını araştırmanızı öneririz. Meyve fidanlarından herhangi bir çeşidini alıp evinizde yetiştirmeniz mümkün olmaktadır. Sizin de bir meyve fidanı alma düşünceniz var ise hemen şu an irtibat numaralarımızdan ya da web adresimizden firmamıza ulaşabilir ve fidanlarımızın özellikleri ile ilgili daha ayrıntı içeren bilgilere sahip olabilirsiniz.

 fidancılar

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.