Öne Çıkanlar izdo midyat Mersin Ticaret ve Sanayi Odası KYK yurt başvuruları ne zaman başlayacak güncel

Litecoin(Dijital Gümüş) Nereye Gidiyor?

Litecoin’de önemli bir güncellemenin yaklaşmasıyla beraber bazı yatırımcılar, blockchain ağındaki hareketliliğin de çoğalmasıyla fiyatta artış öngörüyorlar.

Güncelleme, Mimblewimble olarak da bilinen bir gizlilik protokolünün Litecoin’e entegre edilmesiyle alakalı. Bu protokolle beraber fon gönderenlerin ve alanların kimlikleri korunuyor. Ayrıca protokol yardımı ile aynı zaman aralığında daha fazla işlem yapılabilmesi için ağın ölçeklendirme becerisi de geliştiriliyor.

Yaklaşık bir senedir çalışmakta olan Mimblewimble’ın testnet’inin Eylül ayı sonunda yapılması amaçlanıyor.

Veyi sağlayıcısı Glassnode’dan alınan bilgilere göre; Miblewimble eklentisi Litecoin kullanıcı ve yatırımcılarında da artış yarattı. Litecoin blokzincirinde günlük onaylanan işlem sayısı bu yıl 2 kattan fazla arttı ve geçen hafta 7 günlük ortalama 48.948’e ulaştı. Bu rakam Şubat 2018’den bu yana ulaşılan en yüksek seviye…

Litecoin destekçileri, Mimblewible özelliğinin entegre edilmesi sayesinde kullanıcıların LTC’ye daha çok ilgi duyacaklarını, aksi halde Monero (XMR) veya Zcash (ZEC) gibi token’ların tercih edileceğini düşünüyorlar. Bilindiği üzere Grin VE Beam gibi gizlilik odaklı token’lar da Miblewimble içeriyor.

Tüm bu iddialar ise Litecoin’in yükselmesi için yeterli gibi gözüküyor. LTC, 2020 itibariyle % 50’lik bir yükseliş gördü ve 63 dolar seviyesine yükseldi.

Kripto para takip ve endeks vadeli işlem sağlayıcısı Stack’in kurucu ortağı olan Mathew Dibb konu ile alakalı olarak, “Litecoin’in yaklaşan Mimblewimble güncellemesi aktif adres ve işlem sayısında artışa neden oldu” yorumunu yaptı.

Bir kripto para yatırım firması olan NEM Ventures’ın trade yöneticisi olan Nicolas Pelecanos da, “Daha önce pek çok kullanıcıyı soğutan ölçeklenebilirlik probleminin çözülmesi, yani anlık yapılabilecek işlem sayısının artış göstermesi bu güncellemeyle sağlanabilmeli” dedi.

Pelecanos ayrıca 2017’de LTC’nin fiyatı 400 dolara ulaştığında ağdaki sıkışmanın çok büyük boyutlara geldiğini belirtti.

Kaynak : https://sondakikafinans.com/coin/?c=litecoin

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.