Öne Çıkanlar turp eczane salihli Salihli Nöbetçi Eczane hüseyin

Kuru üzümde fiyat açıklandı

Bu yıl yaşanan kuraklık ve rekolte düşüklüğü sebebiyle günlerdir kuru üzüm fiyatının açıklanmasını bekleyen üretici, Toprak Mahsulleri Ofisi'nin (TMO) internet sitesinde yaptığı açıklama ile büyük şok yaşadı.

Çiftçiler, üzüm fiyatının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kabine toplantısından sonra açıklamasını beklerken, fiyatın TMO'nun sitesinde sadece duyuru şeklinde açıklanması şaşkınlık yarattı.

9 NUMARALI ÜZÜM FİYATI 13 TL

TMO 2021 dönemi kuru üzüm alım fiyatını kendi resmi internet sitesinden yaptığı açıklama ile duyurdu.

TMO tarafından yapılan açıklamada, alım fiyatlarının belirlenirken bir çok faktöre dikkat edildiği vurgusu yapılarak şu ifadelere yer verildi:

“Kurumumuz, hububat ve bakliyatta yürütmüş olduğu yoğun faaliyetler yanında ihracatta ülkemizin lider olduğu ve daha önce de görev verilen fındık, çekirdeksiz kuru üzüm, kuru kayısı ve kuru incir piyasalarını da yakından takip etmektedir. Kurumumuzca açıklanan alım fiyatları ürünlerin bu fiyatların altında işlem görmesini önlemek amacıyla belirlenen bir eşik fiyattır. Alım fiyatları belirlenirken üretim, tüketim, üretici maliyeti, geçen yılki fiyatlar, yurt içi ve yurt dışı piyasalarındaki gelişmeler gibi birçok faktör dikkate alınmaktadır.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.