Öne Çıkanlar rapor Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Salihlide çeyrek altın ne kadar ermenistan deprem

Elektrikteki zararı sanayici ile vatandaş sırtlayacak

Döviz kurlarındaki artışla birlikte dünya piyasalarında doğalgaz fiyatlarının rekor kırması, enerji sektöründeki maliyetlerin artmasına neden oldu. Özelleştirilen elektrik tedarik şirketleri, bu artışları sözleşmeleri bulunmasına karşın sanayiciye kesiyor. Uzun süreli sözleşme ile elektrik satın alan sanayiciler de tek taraflı fesih nedeniyle mağdur oluyor.

DAYATMA YAPILIYOR

Sanayiciye yüzde 5 ila 15 arasında maliyet artışının dayatıldığını söyleyen CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, kara kış öncesi sanayiciye yapılan zammın vatandaşa enflasyon olarak geri döneceğini belirtti. Akın, “Sanayi kuruluşları ile elektrik tedarik şirketleri arasında belirli şartlar kapsamında imzalanan elektrik satın alma sözleşmeleri özellikle ekim ayının başından bu yana tek taraflı olarak feshedilmeye başlandı” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.