Öne Çıkanlar Fresh Park CHATGPT üzüm bayraklı yıldırım

Asgari ücrette son durum

Asgari ücret görüşmelerinin ilk üç toplantısı yapıldı. İlk başta açıklananın aksine görüşmeler 1 Aralık'ta başlamasına rağmen hızlı bir karar alınamadı.

Rakamın belirleneceği dördüncü toplantının bu hafta içinde yapılması bekleniyor ancak net bir tarih verilmiş değil. Bazı hesaplamalar devam ettiği için karar toplantısına yönelik henüz bir resmi çağrı gelmedi. NTV Ankara İstihbarat Şefi Ahmet Ergen'in aktardığına göre bugün Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile Çalışma Bakanı Vedat Bilgin'in görüşmesi bekleniyor.

Asgari ücretten en büyük kesinti kalemini oluşturan yüzde 14'lük SGK prim kesintisinin yüzde 9'a düşürülebileceği belirtiliyor. Gelir vergisi ilk diliminin asgari ücretin brütü tutarına yükseltilmesi konusunda da işçi ve işveren arasında bir mutabakat var. Son yıllarda yüzde 15’lik gelir vergisi dilimine giren kazanç tutarı düşük artırıldığı için asgari ücretliler yılın ilerleyen aylarında yüzde 20’lik gelir vergisi dilimine giriyor. 

3577 lira olan brüt asgari ücretten yapılan toplam kesinti tutarı ise 751 lira. (EKONOMİ SERVİSİ)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.