Öne Çıkanlar arte saç Manisada bulunan en iyi piknik alanları salihli nöbetçi eczanleri manisa nöbetçi eczanleri

4 Nisan 2022 güncel altın kuru

Altın ABD'den gelen güçlü istihdam rakamları ve Fed'in Mayıs ayında yarım puanlık faiz artış beklentisinin güçlenmesi sonrası artan tahvil fiyatlarıyla düşüşünü ikinci işlem gününe taşıdı.

Haftanın ilk işlemlerinde spot altının onsu 1.915 dolar seviyesini test etti.

Altının gram fiyatı, yeni haftaya yükselişle başlamasının ardından 913 liradan alıcı buluyor. Çeyrek altın 1.494 liradan, Cumhuriyet altını da 6.146 liradan satılıyor.

Cuma günü, yüzde 0,76 değer kaybederek günü 1.922,7 dolardan tamamlayan altının ons fiyatı, yüzde 0,36 artışla 1.933 dolardan işlem görüyor.

Analistler, Rusya-Ukrayna savaşına ilişkin belirsizliklerin sürmesi ve artan resesyon endişeleri ile emtia piyasalarında dalgalı bir seyir izlendiğini söyledi.

Yüksek seyreden enflasyon üzerinde, Rusya-Ukrayna savaşı sonrası gıda ve enerji fiyatları kanalından gelen yukarı yönlü baskıların arttığını belirten analistler, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) güvenilirliği korumak için yıl içinde en az iki kez 50 baz puanlık artırımı gerçekleştirme ihtimalinin yükseldiğini kaydetti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.