Öne Çıkanlar demagoji banyo oprukçu hüseyin arte

Üniversitede sınavsız müdür ve kişiye özel ilan

TBMM adına kamu kurumlarını denetleyen Sayıştay, Türkiye'deki devlet üniversitelerine yönelik 2020 yılı denetim raporlarını yayınladı. Sayıştay,  üniversitede kişiye özel ilanla öğretim üyeliği atamalarının yapıldığı, şube müdürlerinin sınavsız atandığı ve  bazı fakültelerde dekanların usule aykırı atandığını tespit etti.

SIÇAN ARAŞTIRMASI YAPAN AKADEMİSYEN SAYIŞTAY RAPORUNDA

Sayıştay, Siirt Üniversitesi'nde “adrese teslim” ilan niteliğinde olan şartlara dikkat çekti. Üniversitesi'nin,  “Engelli ve özgüven konusunda çalışmaları bulunmak”, “Covid 19 ve özel ders ile ilgili çalışması bulunmak”, “Osmanlının gayrimüslim politikası üzerine doktora yapmış olmak”, “Slaj verimi ve kalitesi üzerine çalışması bulunmak”, “Sıçanlarda böbrek hastalığı üzerine çalışması bulunmak” başlıkları altında öğretim üyesi alımı yaptığını tespit eden Sayıştay, ilanların büyük çoğunda belli bir kişiyi çağrıştıran şartların istendiğini tespit etti.

İlanda objektif ve denetlenebilirlik ilkelerine riayet edilmediğini kaydeden Sayıştay, alım yapılacak kadroların tamamına yakını için sadece birer kişilerin başvuru yapabildiğini ve o kişilerin kadrolara alındığını tespit etti.

DEKAN ATAMALARI USULE AYKIRI YAPILMIŞ

Üniversitedeki fakülte dekanlarının usule aykırı atandıklarını tespit eden Sayışta raporunda şunları kaydedildi;

* Mevzuat hükümlerinden de açıkça anlaşılacağı üzere, dekanlık görevinin asaleten yürütülmesi asıldır. Bu görevin hangi hallerde vekaleten yürütülebileceği yine ilgili Kanun maddesinde belirlenmiştir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.