Öne Çıkanlar CHATGPT yıldırım süleyman Manisa Büyükşehir Belediye Fresh Park

Zelenski'den müzakere resti

Ukrayna Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenskiy, başkent Kiev'de yer altındaki Bağımsızlık Meydanı metro istasyonunda basın toplantısı düzenledi. Zelenski, Rusya’nın ülkesine açtığı savaş hakkında gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Ukrayna lideri Zelenski "Türkiye'de Rusya ile daha fazla barış görüşmesinin gerçekleşmesi olasılığı Putin'e bağlı" dedi. Türkiye'nin müzakerelerde lider bir ülke olma konusunda çaba gösterdiğini söyledi.

Zelenski, "Mariupol'de insanlarımız yok edilir, işgal altındaki bölgelerde sözde referandumlar yapılırsa, Kiev, Moskova ile müzakerelerden çekilecek" dedi.

Savaşın diplomasi yoluyla çözülebilmesi için Rus Vladimir Putin ile görüşmesinin hayati önem taşıdığını vurgulayan Zelenski, Ukrayna ordusunun Rusya'nın Mariupol kuşatmasını kırmaya hazır olmadığını da belirtti.

Yarın Kiev'de ABD savunma bakanı Lloyd Austin ve ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ile biraraya geleceklerini de açıkladı

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.