Öne Çıkanlar demagoji banyo oprukçu hüseyin arte

Ukrayna - Rusya savaşında son durum

Rusya - Ukrayna savaşının 8'inci gününde Herson'da yeni gelişmeler yaşanıyor. Dün Rusya'nın ele geçirdiğini açıkladığı kentin belediye başkanı konuştu. Rus Jetleri İsveç hava sahasını ihlal etti. Japonya Rus işgali nedeniyle evlerinden kaçmak zorunda kalan Ukraynalı mültecileri kabul edeceğini söyledi. İşte dakika dakika bölgede yaşananlar...

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, 'Batı nasıl kendi başına bizim güvenliğimizi belirleyebilir. Batılılar nasıl enerji konusunda belirleyici olabilir. Durum şu, bizi duyuyorlar ama aslında dinlemiyorlar. Dolayısıyla ben bir kıyaslama yapmak istiyorum' dedi.

Lavrov sözlerine şöyle devam etti;

'Mutlak iyiyi düşünmemiz gerekiyor ve mutlak iyinin bu yok edilen haklar üzerine kurulduğunu görüyoruz. Ben eminim tarih neler olduğunu bize gösterecek. Eminim duygularınız değişecek ve Batılı ortaklarımız diyalog yolunda devam etmek isteyecekler. Krizde çözüme ulaşacağımızdan şüphem yok.'

Putin'in akıl sağlığı ile ilgili haberler üzerine Lavrov, 'Başkan Putin son haftalarda detaylı yorumlar yaptı bizim konumuza ilişkin. Bu anayasal güçlerle tamamen uyumlu. Rusya Devlet Başkanı anayasal haklarını kullanıyor. Her hafta toplantılar yapıyoruz. Karar mekanizması tam olarak bu şekilde işliyor' dedi.

'Rusya'nın Ukrayna şehirlerine yönelik füze ve bomba saldırıları, topraklarımızda önemli bir şey elde edemediklerinin kabulüdür' diyen Ukrayna lideri Zelenski sözlerine şöyle devam etti;

'Savunmamızın tüm hatları korunuyor. Düşmanın stratejik yönlerden hiçbirinde başarısı yok.'

Rusya'nın Odessa'yı yok etmek istediğini belirten Zelenski 'Karadeniz'in dibi görecekler' dedi. Zelenski, 'Bizi arkamızdan vurdular' dedi.

Letonya, Moskova'dan ayrılan Ukraynalı diplomatların Çarşamba akşamı Letonya'ya geldiğini açıkladı.

Letonya Dışişleri Bakanı Edgars Rinkevics Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda ' Letonya-Rus sınırını geçen Ukraynalı diplomatları memnuniyetle karşılıyor' ifadesine yer verdi.

Rus birlikleri kuzeyden kent merkezine yaklaşıyor. Kiev'de işgale karşı önlemler artırıldı. 

Rusya Savunma Bakanlığı bugüne kadar 1612 Ukrayna askeri hedefinin vurulduğunu açıkladı.

Sumy Bölgesel Askeri İdaresi başkanı Dmytro Zhyvytsky, Ukrayna'nın kuzeydoğu kenti Sumy'deki Sumy Devlet Üniversitesi askeri fakültesinin bir binasının bu sabah Rus güçleri tarafından bombalandığını bildirdi.

Rusya, bireysel döviz alımlarına yüzde 30 komisyon getirdi.

Rusya’nın “Ukrayna Hint öğrencileri rehin aldı, canlı kalkan olarak kullanıyor” açıklamasına Delhi’den yalanlama geldi.

Moskova, “Ukrayna Hint öğrencilerin Rusya’ya kaçmasını engellemek için elinden geleni yapıyor” iddiasında bulunmuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.