Öne Çıkanlar arte saç Manisada bulunan en iyi piknik alanları salihli nöbetçi eczanleri manisa nöbetçi eczanleri

Ukrayna Rusya geriliminde son dakika gelişmesi

Ukrayna - Rusya geriliminde son dakika gelişmeleri yaşanıyor. Aylardır devam eden ve son günlerde giderek tırmanan gerilimde peş peşe açıklamalar geliyor. Bölgeden gelen fotoğraflar da sıcak çatışma için tarafların hazır beklediğinin kanıtı nitelediğinde. Rusya Dışişleri Bakanlığı'ndan flaş 'savaş' açıklaması yapıldı. Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, "Batı, Ukrayna'da yarın savaş olacak izlenimi veriyor. Bu doğru değil" dedi. ABD Genelkurmay Başkanı Milley, Rusya'nın Ukrayna sınırındaki askeri yığınağının yakın zamanda benzerini görmediklerini, durumun Soğuk Savaş dönemindeki gibi olduğunu söyledi. NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, 'NATO olarak siyasi diyaloga girmeye hazırız. Ancak Rusya silahlı çatışmayı seçerse de yanıt vermeye hazırız. Yani her iki seçeneğe de hazırız. En iyisi için çok çalışıyoruz' dedi. Öte yandan Uzmanlar Ukrayna'nın işgalinin küresel tedarikte fiyatların yükselmesine ve cephe hatlarından uzakta bir kargaşaya da neden olabileceğini belirtti.

Rusya ve Ukrayna arasında son dönemde yaşanan gerilim tüm dünyanın gözü kulağını bölgeye çevirirken, Rusya’dan olası bir ‘savaş’ ihtimali ile ilgili açıklama geldi.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, “Ukrayna'yla savaş olmayacak” dedi. Lavrov, Rusya’nın savaş istemediğini vurgularken, “Ancak çıkarlarımızın göz ardı edilmesine izin vermeyeceğiz.” ifadelerinde bulundu.

Lavrov, ABD ve NATO’nun güvenlik önerilerine nasıl yanıt vereceklerine Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in karar vereceğini söylerken, ‘ABD’nin teklifi NATO’nunkinden daha iyi” ifadelerinde bulundu.

ABD Başkanı Joe Biden'ın Rusya'nın Ukrayna'yı şubat ayında işgal edebileceği uyarısında bulunduğu bildirildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.