Öne Çıkanlar çeşme fuar midyat ayhan hazar

Türk SİHA'ları harekete geçiyor

Ukrayna ordusunun 10 Şubat'tan itibaren insansız hava araçları ve anti tank füzelerinin kullanılacağı bir tatbikat gerçekleştireceği açıklandı.

Ukrayna Savunma Bakanı Oleksii Reznikov tarafından Pazartesi günü geç saatlerde yapılan açıklamada, Ukrayna ordu güçlerinin kuzey sınırlarında Belarus'taki tatbikatlara misilleme olarak 10-20 Şubat tarihleri arasında askeri tatbikatlar gerçekleştireceği ifade edildi.

Yerel bir televizyon kanalına konuşan Reznikov, Ukrayna askeri personelinin sürekli olarak farklı alanlarda tatbikatlar gerçekleştirdiğini, 10 Şubat'tan itibaren ise Bayraktar insansız hava araçları ve yabancı müttefikleri tarafından sağlanan Javelin ile diğer sistemlerin kullanılacağı bir tatbikata başlanılacağını söyledi.

Rusya'nın Ukrayna sınırına yönelik yaptığı ve mevcudu 120 bini aşan askeri personel ve araç ile Belarus'a konuşlandırdığı 30 bin asker, Moskova'nın her an Ukrayna'yı işgale başlayabileceği şeklinde yorumlanıyor.

Rusya ise NATO'nun kendi sınırlarına doğru genişlemesini bahane göstererek kendi savunma hattını güçlendirdiğini söylüyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.