Öne Çıkanlar atatürk oprukçu hüseyin tekin nurhayat volkan

Rusya nükleer tatbikatta balistik füze fırlatacak

Kremlin’den yapılan açıklamada yarın Rusya’nın Kırım ve Karadeniz de dahil olmak üzere nükleer balistik füzelerinin ve seyir füzelerinin test edileceği geniş kapsamlı bir füze tatbikatı yapılacağı belirtildi. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in bizzat denetleyeceği tatbikat, Rusya'nın hava güçlerini, stratejik füze komutasını, Kuzey ve Karadeniz filolarını ve Kırım ile Ukrayna'da isyancıların elindeki bölgelere yakın olan Güney Askeri Bölgesi'ni kapsayacak. Rusya Savunma Bakanlığı’nın bugün yaptığı açıklamada, tatbikatın birliklerin hazır olup olmadığını ve nükleer ve nükleer olmayan silahların güvenilirliğinin denetleneceği balistik ve seyir füzelerinin fırlatılacağı  Rus yetkililer tatbikatın önceden planlandığını iddia etse de, zamanlaması Ukrayna işgali korkusunu ateşliyor. Zira uzmanlar, Rus saldırısının ilk aşamada sınır bölgelerine, askeri üslere, altyapıya ve büyük şehirlere balistik füze saldırıları yapacağını tahmin ediyordu. 

Münih’te yapılacak olan zirvede savunma bakanları Ukrayna’daki savaşı önlemek amacıyla bir araya gelecek. Rusya ise yıllardan sonra ilk kez kongreye delege göndermeyecek. 

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin bir toplantısında Rusya’nın işgalde takip edebileceği 4 adımı şöyle açıklamıştı:

1) Uydurma bahane: Rusya, Ukrayna'yı uydurma bir terörist bombalama, sahte bir toplu mezar, sivillere yönelik insansız hava aracı saldırısı veya sahte - hatta gerçek bir kimyasal silah saldırısı gibi bahanelerle suçlayabilir.

2) Moskova'da acil durum toplantıları: Blinken, hükümetin en üst seviyelerinin, Ukrayna'daki Rusları savunmaları gerektiğine dair bir bildiri yayınlamadan önce, sözde krizi ele almak için acil durum toplantıları düzenleyebileceğini söyledi.

3) Saldırı: Sonraki aşamada Rus füzeleri ve Ukrayna'ya bombalar yağması, iletişimin sıkışması ve 'önemli Ukrayna kurumlarını' kapatmak için tasarlanmış siber saldırılarla gelecek.

4) Kara istilası: Rus tankları ve askerleri, ayrıntılı planlarda önceden belirlenmiş ve haritası çizilmiş olan kilit hedeflere doğru ilerleyecektir. Blinken, bu harekete Ukrayna'nın başkenti Kiev'in de dahil olacağını söyledi.

Daha önce olası bir saldırı durumunda Rusya'nın yanında yer alacağını duyuran Belasru lideri Alexander Lukashenko, bugün yaptığı açıklamada Batı tehdidiyle karşı karşıya kalınması durumunda ülkesinin nükleer silahlara ev sahipliği yapabileceğini söyledi. Lukashenko, "Rakiplerimiz tarafından aptalca ve akılsızca adımlar atılırsa, bölgemizi korumak için sadece nükleer silahları değil, aynı zamanda süper nükleer silahları da kullanacağız" dedi. Lukaşenko ayrıca Rusya'dan S-400 almayı düşündüklerini ve Cuma günü Putin ile görüşeceğini açıkladı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.