Öne Çıkanlar Salihlide dolar euro fiyatları MOTORİN Ciltbakımı Erdal Can Alkoçlar TrinkPara

Rusya nükleer tatbikata başladı

ABD Rusya'nın Ukrayna'yı işgale hazırlandığı konusunda ısrar ederken, Rusya’nın balistik füze ve kruz füzelerini de sahaya sürdüğü askeri tatbikata başladı.

Rus haber ajansı Ria hava ve donanma birliklerinin de katıldığı tatbikatın bu sabah başladığını duyururken, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in tatbikatı bizzat izlediği belirtildi.

Kremlin sözcüsü Dimitri Peskov, tatbikatın düzenli eğitim sürecinin bir parçası olduğunu duyururken Putin ile Belaruslu mevkidaşı Aleksandır Lukaşenko'nun görev merkezinde tatbikatı takip ettiğini duyurdu.

Rusya’daki nükleer güçlerin iki yıl aradan sonra ilk defa katıldığı tatbikat, gerilimin çok yüksek olduğu bir dönemde gerçekleşiyor. Rusya işgal iddialarını reddederek asker ve zırhlı araçlarını Ukrayna sınırlarından çektiğini savunsa da başta ABD istihbaratı olmak üzere Batılı ülkeler henüz net bir gerileme görmediklerini belirtiyor.

Almanya’nın Münih kentinde dün başlayan Münih Güvenlik Konferansı’nda bugün konuşan NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Ukrayna'da olası çatışmaları önlemek ve Moskova'nın NATO'dan imkansız güvenlik taleplerinde bulunarak süreci zora soktuğunu belirtmek üzere Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'a bir mektup gönderdiğini söyledi.

“Soğuk Savaş sona erdiğinden bu yana bu çapta savaşa hazır bir askeri yoğunluk görmemiştik” diyen Stoltenberg, NATO-Rusya Konseyi kapsamında yeni görüşmeler düzenleme talebini Moskova'ya ilettiklerini açıkladı.

Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen ise, Moskova'nın Ukrayna'ya yönelik tehditlerinin uluslararası sistemin tamamını yeniden şekillendirdiğini belirterek Rusya'ya yönelik ağır yaptırım uyarısını yineledi.

Münih'te temaslarda bulunan Ukrayna Dışişleri Bakanı Dimitro Kuleba ise, “Ukrayna tüm senaryolara hazır” dedi.

Gazetecilerin ABD Başkanı Joe Biden'ın Rusya'nın Ukrayna'yı işgal etme kararı aldığı yönündeki açıklamasına katılıp katılmadığı sorusu yöneltilen Kuleba, Ukrayna'da hazırlıkların sürdüğünü söyledi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.