Öne Çıkanlar Salihlide dolar euro fiyatları Erdal Can Alkoçlar izdo fuar midyat

Gizemi 4 yıldır çözülemiyor

Hollanda'nın Amsterdam kenti yakınlarındaki bir tatil köyünde 2017 yılında çekilen fotoğraf, sosyal medyanın en çok konuştuğu fotoğraflardan biri olmuştu. O dönem uzun süre gündemde kalan fotoğraftaki kızın ne olduğu ve kim olduğu çözülemedi.

Denizde bir anda beliren kızın, özellikle su kenarlarında ortaya çıkan "Alkarısı" olduğu belirtiliyor. Ancak bununla ilgili bir kanıt yok. Amsterdam'daki yetkililerden tarafından da kızın kim olduğuna dair bir bilgi verilmedi.

Halk dilinde al, alanası, alkızı, alkarı, albası ve albıs adlarıyla da anılan Alkarısı kötü ruhlardan sayılmakta ve cin, peri, dev veya şeytan şeklinde tasavvur edilmektedir. İnanışa göre albastı (lohusa humması) onun tesiriyle ortaya çıkar ve tedbir alınmazsa lohusa kadınla çocuğunun ölümüne sebep olur. Alkarısı'nın ahır ve samanlıklarda, viranelerde, nehir kenarlarında, çeşme ve kaynak başlarında bulunduğuna ve atlarla lohusa kadın ve çocuklarına musallat olduğuna inanılır. Çoğunlukla al gömlekli, yaşlı ve son derece çirkin bir cadı şeklinde tasavvur edilmekle birlikte güzel olanlarının da bulunduğu ve yakalandıklarında bunlarla evlenmenin mümkün olduğu kabul edilmektedir

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.