Öne Çıkanlar oprukçu Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Salihli Araç Severler Modifiye Derneği Didem Yıldız Küçük euro

Avrupa’da Zeynep Kasırgası alarmı

İngiltere’de Eunice olarak adlandırılan Zeynep Kasırgası nedeniyle kırmızı alarm uyarısı verilirken milyonlarca kişiye evlerinden çıkmama çağrısı yapıldı.

Ülkenin güneyinde saatte 127 kilometreye ulaşan fırtına nedeniyle okullar kapatıldı, çok sayıda uçuş iptal edildi. Cornwall ve Galler'de binlerce evde elektrikler kesildi.

Hükümet, dün kasırgaya karşıya alınması planlanan önlemleri görüşmek üzere acil olarak toplandı.

Yetkililer, kasırganın sel ve toprak kaymalarına, can ve mal kaybına yol açabileceği konusunda uyarılarda bulunuyor. İngiltere'nin kuzeyi ve Kuzey İrlanda'da son günlerde Dudley Fırtınası milyonlarca kişiyi etkilemişti.

Zeynep Kasırgası'nın İngiltere'nin ardından Almanya'yı da vurması bekleniyor.

Son günlerde Dudley (Ylenia) Fırtınası'nın üç kişinin ölümüne yol açtığı ve hayatı felç ettiği Almanya'da Zeynep Kasırgası'nın çok daha sert olacağı tahmin ediliyor.

Meteoroloji uzmanlarına göre Zeynep Kasırgası, Almanya'nın özellikle kuzeydeki bölgelerini saatte 140 kilometre hızla vuracak.

Alman Hava Durumu Servisi (DWD), kasırganın akşam saatlerine doğu ülkenin güneyine doğru ilerleyeceğini, yarın sabah itibarıyla hafifleyeceğini tahmin ediyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.