Öne Çıkanlar Fresh Park CHATGPT üzüm bayraklı yıldırım

Arabistan GP’si öncesi Husilerden saldırı

Suudi Arabistan’da düzenlenecek Formula 1 yarışı öncesindeki antrenman turları sırasında, Cidde’deki bir petrol deposuna saldırı düzenlendi.

Yemen’deki İran destekli Husi isyancıları, Aramco şirketine ait petrol deposunu vururken, Cidde Pisti’nin yaklaşık 20 km yakınındaki dumanlar tüm şehri kapladı. F1 pistinden de görünen siyah bulutlar nedeniyle yarışçılar paniğe kapılırken, antrenman sırasında Red Bull pilotu Max Verstappen alevlerden çıkan duman nedeniyle aracının yandığını zannetti.

Son dünya şampiyonu pilot Verstappen, ilk antrenman turunun sonlarında takım radyosuna yaptığı açıklamada, “Biraz yanık kokusu alıyorum. Benim arabam mı yoksa başka bir araba mı olduğundan emin değilim” ifadelerini kullandı.

Pazar günü yapılacak yarışın iptal olup olmayacağı merak konusu olurken, F1 yönetiminden yapılan açıklamada, “Yetkililerden son durum hakkında daha fazla bilgi bekliyoruz” ifadelerine yer verildi. Öte yandan ikinci antrenman turları seansı 15 dakika ertelendi.

Suudi Arabistan devletinin işlettiği ve Formula 1’in de sponsorlarından olan petrol şirketi Aramco, yangının gerekçesiyle ilgili henüz resmi bir açıklama yapmadı. Husiler, son birkaç gündür Cidde’deki saldırılarını artırmış durumda.

Husilerin askeri sözcüsü, Suudi Arabistan’da ‘derin’ geniş kapsamlı bir operasyon başlatılacağını duyurdu. Husi sözcüsü Yehia Sarea’nın duyurusu, Suudi Arabistan’ın güney bölgesini hedef alan, su ve elektrik santrallerini vuran patlayıcı yüklü insansız hava aracının ve füzenin engellenmesinin ardından geldi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.