Öne Çıkanlar saç ekimi MANİSA AİGAİ ŞEHZADE Mersin Ticaret ve Sanayi Odası

ABD savaş için tarih verdi

Rusya ve Ukrayna arasında her geçen gün artan gerilim ve olası bir çatışma ve savaş ihtimali dünyaya korkulu günler yaşatmaya devam ediyor.

Rusya ve Ukrayna arasında son dönemde yaşanan gerilim tüm dünyanın gözü kulağını bölgeye çevirirken, ABD'den olası bir ‘savaş’ ihtimali ile ilgili açıklama geldi.

Tüm dünya Rusya-Ukrayna sınırına kilitlenirken, bölgedeki diplomatik çabalar da henüz sonuç vermedi.

ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan Fox News Sunday’e verdiği demeçte, Rusya'nın günler veya haftalar içinde Ukrayna'yı işgal edebileceğini veya diplomatik yolu tercih edebileceğini aktardı.

Sullivan "Rusya herhangi bir gün Ukrayna'ya karşı askeri harekat başlatabilir. Bu bundan birkaç hafta sonra da olabilir veya Rusya bunun yerine diplomatik yolu seçebilir” dedi.

Sullivan ABC'deki This Week’e verdiği demeçte ise, Rusya'nın Ukrayna'nın Donbass bölgesini ilhak edebileceğini veya Ukrayna'yı kapsamlı bir şekilde işgal edebileceğini belirtti.

Sullivan ""Vladimir Putin'in Ukrayna'ya saldırı emri vermesi konusunda çok belirgin bir ihtimal olduğuna inanıyoruz. Kendisini askeri konuşlandırmalarla Ukrayna'ya karşı herhangi bir zamanda agresif hareket edebilecek bir konuma getirdi" diye konuştu.

Öte yandan iki ABD'li yetkili, 2014 yılında Kırım'ı Ukrayna'dan yasadışı şekilde ilhak eden Rusya'nın Ukrayna'yı tam ölçekli bir işgal için ihtiyaç duyacağına inandığı muharebe gücünün yaklaşık yüzde 70'ine sahip olduğunu belirtmişti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.