Öne Çıkanlar arte saç Manisada bulunan en iyi piknik alanları salihli nöbetçi eczanleri manisa nöbetçi eczanleri

Erken hasat zeytinyağı

Zeytinyağı üretiminde, her konuda olduğu dikkat edilmesi ve hassas davranılması gereken pek çok konu ve aşama bulunur. Örneğin sıkılacak diye zeytin meyvelerinin hasar görmesi ve zedelenebileceği şekilde önem vermeden toplanması doğru bir yaklaşım olmaz. Aksine çok hassas bir şekilde toplanması ve zedelenmemesi gereklidir. Bu sayede daha kaliteli ve daha fazla yağ elde etmek mümkündür. Zeytinlerin toplanmasından sonra bekletilmesi ve sıkım işlemlerine tabii tutulana kadar yüksek miktarda zeytin elde edilmesi kaçınılmazdır. Ancak hassas şekilde de toplansa, zeytinlerin toplandıktan sonra bekledikleri her saat, besin değerlerinde azda olsa kayıp yaşanır. Erken hasat zeytinyağı, bu sebeple en kaliteli zeytinyağıdır.

Erken Hasat Zeytinyağı Nasıl Üretilir?

Zeytinlerin hasat dönemi, genellikle sonbahar aylarına denk gelir. Bununa birlikte zeytin ağacının türü ve yetiştiği bölgeye göre, meyvelerinin olgunlaşması ve hasadının yapılması zamanı değişebilir. Genellikle Eylül ve Aralık ayları arasında hasat yapılır. Erken hasat zeytinyağı, hasat döneminde toplanan ilk zeytinlerden elde edilir. Son derece hassas ve zarar verilmeden toplanan zeytinlerin, delikli ve hava alabilecekleri kasalarda biriktirilmesi sağlanır. Ardından bekletme yapılmadan aynı gün zeytinyağı elde etme işlemlerinin ilki olan yıkanma uygulamasına başlanır. Yıkanan zeytinler, yine bekletilmeden kırma ve sıkma işlemlerine tabi tutulurlar. Yine bekletmeden hemen yoğurma uygulaması yapılarak, suyun ve yağların birbirinden ayrılması sağlanır. Bu aşamadan sonra en fazla 22 dereceye kadar ısınabilecek tanklarda, ışık ve hava geçirmeden dinlenmeye ve bekletilmeye başlanır. Bu süreç, yağda bulunan tüm yabancı maddelerin dibe çöktüğü ve yağın saflaştığı süreçtir.

İlk Hasat, İlk Zeytinyağı

Erken hasat zeytinyağı hasat döneminin ilk zeytinlerinden ve henüz dalından yeni kopmuşken bekletilmeden yapılan yağdır. Bu sayede yüksek besin değerlerini en üst seviye de koruyabilir ve aynı zamanda yüksek ve eşsiz lezzet değerlerini de en üst seviyede korurlar. Benzersiz besin değerleriyle birlikte, sahip olduğu eşsiz lezzetiyle, tüm yemeklerimize ve sofralarımıza çok özel katkı sunarlar. Erken hasat zeytinyağları, çok düşük asşt değerlerine sahiptir. En düşük asit değerleriyle birlikte, lezzet seviyesinde ters orantılı olarak büyük bir yükselme gerçekleşir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.