Öne Çıkanlar atatürk oprukçu hüseyin tekin nurhayat volkan

NASA'dan endişelendiren paylaşım

Bir zamanlar Türkiye'nin en büyük ikinci gölü olan Tuz Gölü, ekosistem canlıları tarafından çok sevilen ve flamingoların uğrak yeri olan bir göldü.

Tuz Gölü Ankara'nın yaklaşık 150 kilometre güneydoğusunda ve Orta Anadolu platosunda yer alıyor. Kuzey Toroslar'dan doğup Konya Ovası'ndan geçen yer altı suları ile beslenen gölde iki ana akarsu geçişi var.

Ancak ABD Havacılık ve Uzay İdaresi NASA'nın sosyal medya hesabından yayınladığı görüntüler acı gerçeği ortaya koydu. Suyun yıllar içindeki değişiminin paylaşıldığı görselde bazı mevsimlerde gölün neredeyse tamamen kuruduğuna dikkat çekildi.

Akdeniz İklim ve Çevre Değişikliği Uzmanları tarafından hazırlanan rapora göre ise, Türkiye'nin de içinde bulunduğu Akdeniz havzası, küresel ortama kıyasla şimdiden daha yoğun kuraklıklara neden oluyor. Bunun nedeni ise sanayi öncesi dönemde bölgenin fazlaca ısınmış olması.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.